Follow us:

Sticla

Proprietatile de izolare termica si fonica ale ferestrelor sunt in mare parte influentate de calitatea geamului termoizolant. Este de mare importanta alegerea vitrajului adecvat, avand in vedere ca geamul reprezinta 80% din suprafata unei ferestre.

Astfel, noi va vom oferi intotdeuna solutia optima, tinand cont de urmatoerele beneficii:

Izolare termica

Control solar

Confort vizual

Economie de energie

Siguranta si securitate

Confort acustic


Alegerea sticlei potrivite poate fi o provocare. O solutie de vitraj corespunzatoare aduce, pe termen lung, avantaje substantiale.

Izolare termica – confort pe timp de iarna

Ce reprezinta?
atribute 01Este posibila montarea unor ferestre mai mari fara a pierde caldura din interiorul casei chiar si atunci cand afara este frig. Confortul pe timp de iarna poate fi sporit cu vitrajele triple care ofera performante mult mai bune decat cele ale unui vitraj simplu.

Aceste vitraje sunt solutia perfecta, pentru orice tip de locuinta, intrucat combina un nivel inalt de eficienta energetica cu o transparenta totala si cu o transmisie luminoasa foarte buna.

Avantaje

izolatie 01Caldura din interior pe timp de iarna
Dimensiunile ferestrelor pot fi marite fara a simti frigul datorita vitrajelor de inalta performanta.

Mai mult confort și buna-stare
Corpul omenesc schimba prin radiatie caldura cu mediul sau. Iata de ce se poate simti o senzatie de rece in apropierea unei ferestre normale. Cu vitrajele performante se poate observa ca senzatia de frig este diminuata considerabil.
Datorita vitrajelor pentru confort pe timp de iarna, intregul spatiu de locuit poate fi optimizat, fara a avea nicio senzație de rece.

Cum functioneaza?
Asa cum este ilustrat, vitrajul izolant blocheaza caldura deja existenta din incapere, dar in acelasi timp permite luminii si caldurii naturale de la soare sa patrunda prin sticla, incalzind astfel si mai mult spatiul din interior.
Pastrarea unei temperaturi optime pe timp de iarna este probabil unul dintre cei mai importanti factori care determina confortul.
Acesta poate fi imbunatatit daca se tine cont si de pozitionarea geografica a caminului precum si de orientarea si marimea ferestrelor.


izolatie 02
*Saint-Gobain Glass

Izolare termica standard
Specific vitrajelor duble care au un coeficient de transfer termic
cuprins intre 1.3 și 1.0 (W/m2.k)

Izolare termica avansata
Specific vitrajelor triple care au un coeficient de transfer termic
cuprins intre 0.7 și 0.5 (W/m2.k)

Control solar – confort pe timp de vara

Ce reprezinta?
atribute 02Caldura solara in timpul verii este redusa datorita vitrajelor Saint-Gobain Glass, astfel incat locuintele sa nu se supraincalzeasca si sa nu necesite utilizarea aerului conditionat in exces.

Confortul pe timp de vara este definit ca numărul de ore in care temperatura din interior este mai confortabila decat temperature exterioara.

Avantaje

conf solar 01Interior confortabil
Alegerea intre un spatiu luminat si confortul pe timp de vara nu este absolut necesara, intrucat o fereastra mai mare poate garanta beneficiul ambelor solutii.

Protectie solara sporita
Protectia solara sporita blocheaza energia solara la exterior eliminand supraincalzirea spatiului interior.

Optimizarea consumului de energie
Utilizarea redusa a aparatului de aer conditionat conduce la un consum scazut de energie.

Cum funcţioneaza?
Vitrajul reflecta aproximativ 2/3 din caldura solara, dar in acelasi timp permite luminii solare sa patrunda prin sticla astfel incat interiorul casei sa fie luminat in mod natural.

Confortul pe timp de vara poate fi de asemenea imbunatatit daca se tine cont si de pozitionarea geografica a caminului, precum si de marimea, orientarea ferestrelor.


Control solar standard
Specific vitrajelor cu un factor solar (g)cuprins între 0.42 și 0.36.
Control solar avansat
Specific vitrajelor cuun factor solar (g) ≤ 0.35.

Confort vizual – confort pe timpul zilei

Ce reprezintă?
atribute 03Cu ajutorul ferestrelor mai mari se poate beneficia de lumina naturala a soarelui, precum si de senzatia unui spatiu deschis, folosind totodată mai putina lumina artificiala in timpul zilei.

Lumina naturala este o parte esentiala a bunastarii umane.

Ca un mediu transparent, sticla permite luminii naturale sa patrunda in locuinte si sa ofere deschidere catre exterior.

Avantaje

conf vizual 01Reducerea utilizarii luminii artificiale
Datorita vitrajelor de inalta performanta, se poate mari suprafata ferestrelor, astfel o cantitate mai mare de lumina sa patrunda in interiorul casei.

Un impact pozitiv asupra sanatatii
Mai multe studii stiintifice internationale au demonstrat efectul benefic pe care lumina naturala a soarelui o are asupra organismului uman.

Imbunatateste somnul
O calitate mai buna a somnului este recunoscuta ca fiind o consecinta directa a iluminarii naturale a interiorului pe timpul zilei.

Cum functioneaza?
Transparenta mare a sticlei precum si marimea ferestrei permit o iluminare mai buna a spatiului
interior.

Trebuie luata in considerare si pozitionarea geografica a locuintei cat si marimea si orientarea ferestrelor. Prin acest mod, confortul pe timpul zilei se va imbunatati considerabil.


Transparenta
Specific vitrajelor cu o transmisie luminoasa ≥ 64%.

Economie de energie

Ce reprezinta?
atribute 04Vitrajele de inalta performanta pot imbunatati substantial consumul de energie si ajuta la reducerea cheltuielilor cu peste 30%, in comparație cu un vitraj simplu.

In prezent, una din două cladiri din Europa este echipata cu vitraje simple. Daca aceste cladiri si-ar schimba vitrajele in unele duble, 90 de milioane de tone de dioxid de carbon ar fi economisite in fiecare an. Solutia optima este redata de un triplu vitraj.

Avantaje

economieOptimizarea și reducerea consumului de energie

Datorita pierderilor reduse de caldura pe timp de iarna, utilizarii reduse a aparatelor de aer conditionat pe timp de vara, precum si a aportului de lumina solara, este nevoie de un consum mai mic de energie pentru a simti confort in casa pe toata durata anului.

Reducerea costului facturilor de energie

Odata cu reducerea consumului de energie electrica si termica, apare si beneficiul costurilor mai mici ale facturilor, dar si cel al emisiilor mai joase de dioxid de carbon.

Imbunatatirea eficientei energetice

Reducerea consumului de energie si implicit a facturilor constituie baza unui angajament sustenabil.

Cum functioneaza?
Sistemul etans al vitrajului pastreaza caldura inauntru si, in acelasi timp, permite luminii naturale de la soare sa incalzeasca interiorul casei pe timp de iarna. Datorita vitrajelor de inalta performanta, este nevoie de o incalzire redusa a interiorului.


Vitrajul triplu ofera cea mai buna solutie pentru reducerea costurilor facturilor.
Aceasta solutie poate fi imbunatatita daca se ia in considerare atat pozitia geografica a unei case cat si orientarea si marimea ferestrelor.

Economii de energie standard
Specific vitrajelor duble, reducerea costurilor cu peste 30%.
Economii de energie avansate
Specific vitrajelor triple, reducerea costurilor cu peste 40%.

Siguranta si securitate

Ce reprezinta?
atribute 05Siguranta reprezinta protectia impotriva riscului accidentelor serioase cauzate de posibilele
spargeri ale sticlei.
Securitatea impiedică posibilele efracții si descurajeaza hotii in majoritatea cazurilor.
Siguranta sau securitatea pot fi asigurate de vitrajele cu sticla laminata.

Avantaje

sigurantaReducerea riscului de accidentare în cazul spargerii sticlei
Datorită vitrajelor Saint-Gobain Glass nu exista riscul accidentarii.

Protectie impotriva furtului si a vandalismului
Vitrajele de inalta performanta de securitate sunt mult mai rezistente decat vitrajele clasice si sunt capabile sa impiedice hotii in majoritatea cazurilor.

Sentimentul de protectie si siguranta acasa
Proprietatile speciale ale vitrajelor Saint-Gobain Glass de inalta performanta garantează o protective mai buna.

Cum functioneaza?
Sticla laminată pentru siguranta este alcatuita dintr-o pelicula din plastic (PVB) intercalat intre doua panouri de sticla. In cazul in care sticla se sparge, cioburile raman atasate de pelicula.
Sticla laminata pentru securitate este alcatuita din doua pelicule de plastic (PVB) intercalate intre doua panouri de sticla. Filmul PVB care la sfarșitul procesului de fabricatie uneste solid foile de sticla, asigura transparenta, elasticitate și aderenta in timp. Aceste proprietati permit sticlei laminate sa nu elibereze fragmente periculoase de sticla in caz de impact.

Acest tip de sticla protejeaza oamenii si bunurile in caz de agresiune.

Alegerea vitrajului trebuie facută in functie de mediul caminului precum si de asteptarile in ceea ce priveste siguranta si securitatea.

siguranta 03  siguranta 02
Siguranță şi securitate

Siguranță

Specific vitrajelor cu sticla laminate alcatuita din doua foi de sticlă de 3 sau 4 mm si un singur film de PVB.
Securitate
Specific vitrajelor cu sticla laminate alcătuita din doua foi de sticla de 4 mm si două filme PVB.

Confort acustic

Ce reprezinta?
atribute 06Blocarea zgomotului deranjant din exterior transforma caminul intr-un spatu calm de locuit.
0 dB constituie pragul de audibilitate sub care urechea umana nu mai percepe nimic. In schimb, un nivel de 140 dB, reprezinta pentru noi pragul durerii.
Intr-un spatiu urban obisnuit este necesara producerea unei diferente de aproximativ 30 de dB intre zgomotul de afara si interiorul caminului pentru a asigura un confort acustic optim.

In cazul unei sensibilitati mai mari fata de poluarea fonica sau daca spatiul de locuit este mai  expus acestui tip de poluare este necesar un nivel de absorbtie a sunetului de peste 35 de dB.

Avantaje

conort acusticUn spatiu interior calm si linistit
In interior, vitrajele de inalta performanta acustica vor bloca zgomotele deranjante, astfel, timpul petrecut aici va fi apreciat la maxim.

Creste confortul si bunastarea
Stiintific a fost dovedit ca, atunci cand confort acustic este ridicat, oamenii se relaxeaza si se simt mai bine.

Imbunatateste somnul
Blocand zgomotul deranjant de afara, o noapte linistita si odihnitoare este garantata.

Reduce stresul
Vitrajele pentru confortul acustic creeaza o bariera intre zgomotul stresant de afara si interior.

Cum functioneaza?
Vitrajele acustice contin o pelicula din plastic special care impiedica propagarea sunetului de la un panou de sticla la altul. Actionează precum o bariera si diminueaza zgomotul de afara.
Confortul acustic poate fi, de asemenea, imbunătățit daca se tine cont si de sursa zgomotului.

conort acustic 02

Confort acustic standard
Specific vitrajelor care ofera o reductie acustica de peste 35 dB.
Confort acustic avansat
Specific vitrajelor care ofera o reductie acustica ≥ 38 dB.

SGG PLANITHERM - Gama de sticle cu depunere pentru vitraje cu Izolare Termica Sporita

Descriere
Gama ® SGG PLANITHERM este gama de sticle cu depunere cu emisivitate joasa.
Aceste produse sunt formate din sticla clara peste care sunt depuse straturi fine, transparente de compusi de origine metalica.
Emisivitatea redusa conferita de aceste depuneri reflecta radiatiile infrarosii, specifice caldurii provenite din incalzire.
Produsele ® SGG PLANITHERM atribuie vitrajului izolant functia de Izolare Termica Sporita. In sezonul rece, aceasta functie reduce considerabil pierderile termice radiante prin vitraj.

Produse
SGG PLANITHERM XN
• Izolare termica, conferind vitrajului dublu un coeficient de transfer termic de 1,1 W/(m2.K)*
• Transparenta, oferind un aport maxim de lumina naturala prin transmisie luminoasa ridicata
de 82%*
• Aspect neutru
SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION ®
• Izolare termica sporita prin coeficientul sau de transfer termic de Ug = 1.0 W/(m2.K)*
• Protectie solara sporita, reflecta peste 60% din caldura exterioara pentru a mentine temperatura optima la interior pe timp de vara
• Nivel confortabil de intimidate printr-o reflexivitate usoara
*Vitraj dublu în configurația 4(16)4, 90% Argon.

Performante
Sticlele din gama ® SGG PLANITHERM se monteaza numai in ansamblu de geam termoizolant.
Pentru alegerea corecta a sticlei ce intra in componenta vitrajului, doua criterii tehnice se iau in considerare:
- Performanțele izolării termice (coeficientul de transfer termic, Ug)
- Aportul de energie solară (factor solar, g)
Pentru a obtine cele mai bune performante, montarea acestora in vitrajele izolante se face stfel:
- Depunerile ® SGG PLANITHERM XN se pozitionează pe fata #3, in vitrajul dublu, sau pe fata #5, in vitrajul triplu.
Datorita unui nivel scazut de absorbtie, depunerile ® SGG PLANITHERM XN pot fi pozitionate si pe panoul de mijloc al unui vitraj triplu fara niciun risc de rupere termica.
- Depunerile ® SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION se pozitioneaza intotdeauna pe fata #2 a vitrajului izolant, indiferent daca este vorba despre un vitraj dublu sau triplu.

Estetic
Din punct de vedere estetic, vazute din exterior, sticlele din gama ® SGG PLANITHERM prezinta un aspect neutru. Cu toate acestea, pentru a obtine un aspect omogen al cladirii, se recomanda montarea unui singur tip de vitraj pe aceeasi fatada.

Functii suplimentare
Sticlele din gama ® SGG PLANITHERM pot asigura suplimentar functiile de siguranta / securitate atunci cand sunt laminate (vezi gama STADIP®).

SGG PLANISTAR SUN - Sticla cu depunere pentru vitraje cu Izolare Termica Sporita, Protecție Solara si Transparenta

Descriere
® S G G PLANISTAR SUN este o sticla cu depunere avand dubla proprietate: emisivitate joasa (reflecta radiatia infrarosie cu mare lungime de unda) si control solar (reflecta o mare parte a energiei solare).
Aceasta este un tip de sticla clara pe care se depune un strat fin transparent compus din material de origine metalica prin procedeul de pulverizare catodică din vid.

® SGG PLANISTAR SUN este ideal pentru suprafete vitrate mari, in constructiile noi sau renovate în climatele calde sau cu ferestre orientate catre Sud si Vest oferind multiple avantaje:

- Izolare termica sporita, prin emisivitatea sa redusa, vitrajul dublu atinge un coeficient de transfer termic Ug = 1.0 W/(m2.K)*
- Protectie solara sporita, limiteaza supraincalzirea spatiului interior datorita factorului solar scazut (g = 0.38), astfel 62% din energia solara este blocata la exterior
- Transparenta si confort pe timpul zilei prin transmisie luminoasa mare (TL = 72%)
- Selectivitatea optimizata de aproape 1.9 promoveaza aceasta sticla in categoria produselor de inalta performanta.

® SGG PLANISTAR SUN se monteaza obligatoriu in geam izolant, cu depunerea pozitionata exclusiv pe fata #2. In cazul asamblarii in vitraj triplu, pentru a obține cele mai bune performante, sticla din interior trebuie sa fie o sticla de emisivitate joasa, ® SGG PLANISTAR XN (fata #5).
sticla 02

SGG STADIP - Gama de sticle stratificate de siguranta si de securitate

Descriere
Geamurile stratificate se compun din doua sau mai multe foi de sticla asamblate cu ajutorul unuia sau mai multor filme de polivinilbutiral (PVB).

Produse
In functie de numarul de filme PVB, exista sticla stratificata de tip:
- ® SGG STADIP - avand un singur film PVB cu o grosime de 0.38 mm
- ® SGG STADIP PROTECT - având doua sau mai multe filme PVB, fiecare cu o grosime de 0.38 mm.
Prin varierea numarului si/sau grosimii fiecareia dintre componente, se obtin geamuri stratificate cu diferite niveluri de securitate.

Siguranta
- Protectie impotriva ranirii accidentale: in cazul in care geamul se sparge, fragmentele raman lipite pe filmul de laminare.
- Protectie impotriva caderii sticlei: in cazul verandelor cu acoperis de sticla, se asigura protectia persoanelor atunci cand aceasta este montata in interior.
Sticla laminata poate retine, intr-o anumita masura, obiectul care a produs spargerea, dar si fragmentele de sticla. Acest nivel de siguranta se obtine prin configurarea unui vitraj izolant care are in componenta o sticla stratificata cu un film PVB de 0.38 mm.

Securitate
- Protectie impotriva caderii persoanelor in gol: in funcție de nivelul de securitate dorit, de o dimensionare și o montare corecta si in conformitate cu reglementările in vigoare, vitrajul
stratificat de securitate ofera:
• Stabilitate reziduala in caz de spargere
• Retinere a corpurilor care au determinat spargerea geamului
• Protectie impotriva vandalismului si a efractiei: montate intr-o tamplarie adecvata, sunt elemente importante de descurajare, contribuind la securitatea persoanelor si a locuintelor.
Acest nivel de securitate se obtine prin configurarea unui vitraj izolant care are in componenta o sticla stratificata cu doua sau mai multe filme de PVB.

Functii suplimentare
Produsele din gama ® SGG STADIP pot fi constituite si din sticla cu emisivitate joasa din gama ® SGG PLANITHERM asigurand izolare termica, control solar, efect optic neutru si economii de
energie pe toata durata anului.

® SGG STADIP SILENCE – Sticla stratificata acustica si de securitate
® SGG STADIP SILENCE este o sticla stratificata cu functii acustice si de securitate compusa din doua sau mai multe foi de sticla asamblate cu ajutorul unuia sau mai multor filme de PVB acustic.

Asamblat in vitraj izolant, ® SGG STADIP SILENCE atenueaza considerabil zgomotul exterior in interiorul locuinței expuse in zonele poluate fonic (artere comerciale, strada cu trafic rutier intens, zona cu trafic feroviar sau aerian, terenuri sportive sau stadioane etc). Vitrajele cu ® SGG STADIP SILENCE au performanțe acustice superioare fata de vitrajele cu ® SGG STADIP (cu PVB standard) cu componenta identica.

sgg

SWISSPACER® Ultimate

SWISSPACER Ultimate - cel mai nou si performant distantier termic, din lume. Certificat de IFT Rosenheim!

swiss 00

Avantaje:
- Cei mai buni parametri tehnici (Psi-value, Lambda-value);
- Temperatura marita pe suprafata sticlei;
- Distantierul preferat in ferestre pentru case pasive. Peste 60% din casele pasive certificate au solutii SWISSPACER;
- Risc minim de aparitie a condensului;
- Recomandat pentru imbunatatirea performantelor ferestrelor existente, doar prin inlocuirea pachetului de geam izolant;
- Estetica si calitate Premium;
- Cel mai bun raport cost - beneficii.

A. SWISSPACER Ultimate
B. Distantier aluminiu
1. Fibra de sticla
2. Folie antivapori High-Tech: bariera de vapori si gaz

swiss 01 sticla 03

Exemplu de calcul: cu distantier de aluminiu, la o temperatura exterioara de -30C, temperatura interioara de 220C si umiditate relativa de 50%, exista risc de condens.

swiss 02

Exemplu de calcul: cu distantier SWISSPACER®Ultimate, la o temperatura exterioara de -200C, temperatura interioara de 220C si umiditate relativa de 50%, nu exista risc de condens.

swiss 03


Sticla decorativa

Sticla decorativa este materialul ideal pentru a transforma un interior, conferindu-i o ambianta deosebita, si imbinand in același timp esteticul cu rezistenta.
Gama larga de texturi ale sticlei decorative satisface chiar si cele mai exigente gusturi.
Transparenta, translucida sau opaca, sticla decorativa se prezintă într-o multitudine de modele, culori și texturi, care aduc un plus de stil amenajarii oricarei locuințe.

SGG SATINOVO®

SGG MASTER-CARRE®

SGG MASTER-POINT®

SGG MASTER-SHINE®

SGG MASTER-SOFT®


Baghete ornamentale

Baghetele ornamentale adauga un plus de valoare ferestrei tale fie ea clasica sau moderna.

Se poate realiza o gama variata de modele si sunt disponibile intr-o multitudine de culori uni sau decor lemn. Pot fi aplicate pe exterior sau in interiorul geamului izolant.

Baghete aplicate

Baghete interioare

Incizii

Ferestre Partner

Ceea ce ne diferentiaza de concurenta, este faptul ca, la noi, calitatea este in standard, nu este optionala!

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru!

Lasa-ne datele tale si consultantii nostri iti vor trimite cele mai bune oferte si informatii despre produsele noi.

You can unsubscribe from email list at any time

Log in

create an account

DMC Firewall is a Joomla Security extension!